אלפוחורס


אלפחורס

אלפחורס

החומרים הדרושים:

300גרם קורנפלור
200 גרם קמח
½כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפיה
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
100 גרם מרגרינה בטמפ' החדר
150 גרם סוכר
3 חלמונים
3 כפות ברנדי או קוניאק
כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת מ לימון אחד
ריבת חלב
100 גרם שבבי קוקוס לקישוט

אופן הכנה:

1.מנפים יחד את הקורנפלור ,קמח ,אבקת סודה ואבקת אפיה לתוך קערה.
2. בקערה נוספת מקציפים את המרגרינה ,החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית ,מוסיפים חלמונים בזה אחר זה ומקיציפים היטב ,מוסיפים ברנדי או קוניאק ,ווניל וליפת לימון.
3. במהירות נמוכה מוסיפים את התערובת החומרים היבשים ומערבלים בקצרה עד שהם נספגים בתערובת (ערבול יתר פוגע במרקם) .
4. מצננים במקרר כשעה .
5. מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפיה לעובי ¾ ס"מ.
6. קורצים עיגולים בבצק בעזרת חותכן עגול או כוסית בקוטר 6 ס"מ ,מניחים את העיגולים על תבנית אפייה במרווחים ואופים כ 8 דקות בחום 175°c,מצננים כ 5 דקות ומשחררים מהבנית לצינון.
7. מורחים על מחצית העיגולים ריבת חלב ,מצמידים עוגיה נוספת ומגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס.

מקור: רוני ונציה

Published in: on 3 במאי 2009 at 17:17  להגיב  

The URI to TrackBack this entry is: https://cook4us.wordpress.com/2009/05/03/%d7%90%d7%9c%d7%a4%d7%97%d7%95%d7%a8%d7%a1/trackback/

RSS feed for comments on this post.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: