סדנא:
מערבבים סוכר עם החמאה/מרגרינה,מוסיפים ביצים ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה ומערבלים במיקסר.
מכינים כדור מהבצק ומעבירים למקרר עד סיום הכנת הבלילה
שופכים את הסוכר למחבת וממתינים שיהפוך לקרמל (זהירות חם מאד)
עד שהסוכר נמס והופך לחום לוקח כ 10 דקות.
אחרי שהסוכר נמס לגמרי בזהירות! לאט לאט לשפוך לבלילה את השמנת המתוקה ולערבב.
ולערבב עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את האגוזים לבלילה ומערבבים, נותנים לזה עוד 2-3 דקות ,מכבים את האש ומצננים כ 15 דקות.
מרפדים תבנית קפיצית/פאי נשלף בשני שליש מהמצק ושומרים את השליש הנותר לכיסוי העוגה.
שופכים את הבלילת האגוזים לתבנית.
1/3 הנותר של הבצק מרדדים ומכסים את העוגה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25-20 דקות.
ועוד פוזה…..
הקדמה
עוגה מדהימה וטעימה מאד אך דורשת השקעה לא קטנה…
החומרים הדרושים:
בצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 וחצי כוסות קמח
לבלילת אגוזים:
3/4 כוס סוכר
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות דבש/סילאן
1 כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה:
בצק:
1. מערבבים סוכר עם החמאה/מרגרינה,מוסיפים ביצים ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה ומערבלים במיקסר.
2. מכינים כדור מהבצק ומעבירים למקרר עד סיום הכנת הבלילה.
לבלילה:
3.שופכים את הסוכר למחבת וממתינים שיהפוך לקרמל (זהירות חם מאד)
4.עד שהסוכר נמס והופך לחום לוקח כ 10 דקות.
5.אחרי שהסוכר נמס לגמרי בזהירות! לאט לאט לשפוך לבלילה את השמנת המתוקה ולערבב.
6.להוסיף דבש/סילאן ולערבב בזהירות.
7.מוסיפים את האגוזים לבלילה ומערבבים, נותנים לזה עוד 2-3 דקות ,מכבים את האש ומצננים כ 15 דקות.
8.מחלקים את הבצק לשלושה כדורים ,משתמשים ב 2/3 לריפוד התבנית קפיצית/פאי נשלף בבצק.
9.שופכים את הבלילת האגוזים לתבנית.
10. 1/3 הנותר של הבצק מרדדים ומכסים את העוגה.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 25-20 דקות.
12. מצננים מקשטים באבקת סוכר ומגישים
בתיאבון.
מקור:נסטיה מבלוגsay7
להשאיר תגובה