מרק עוף לתינוקות

ז

סדנא:


1

לוקחים 5-6 כנפיים או 4 שוקיים (כחצי ק"ג עוף)
ומנקים (אני מורידה את העור).

2

לאחר שניקינו את העוף , מעבירים לסיר וממלאים במים קצת יותר מגובה העוף ומרתיחים.

3

כאשר המים רתחו לכבות את האש להוציא את העוף ולשטוף (כל הפעולות נעשות כדי לצמצם את כמות השומן).

4

שוטפים את הסיר ,בזהירות כי חם.

5

שוטפים ומקלפים ירקות:
בטטה
תפו"א
גזר
1/2 בצל
בצל ירוק
1/2 עגבניה מקולפת
1/2 פלפל
כרובית
קישוא
……ועוד ועוד…..

6

מעבירים את העוף ואת הירקות לסיר ,ממלאים במים , בערך שתיים וחצי ליטר.
מוסיפים , 3-4 מקלות סלרי ,שמיר , ו – 1/2 שן שום.

7

מגבירים את האש עד שהמרק רותח.

8

אחרי שהמרק רתח ,בערך אחרי 15-20 דקות, מכסים את המרק ומנמיכים את האש ממשיכים לבשל בערך עוד 30 דקות.9

שוטפים 1/3 כוס אורז מלא ומוסיפים למרק אחרי שהמרק רתח, מערבבים ,ומכסים עם מכסה.

10

אחרי שהמרק מוכן , מוציאים את הירקות ואת העוף.

11

בזהירות מעבירים את הירקות לבלנדר, ומקלפים את הבשר מהעצמות, מוסיפים כ1/3 כוס מהמרק ומפעילים את המערבל.12

מסננים את המרק משאריות …
תראו איזה יפה זה נראה

13

לטחון את הירקות והעוף לדרגה הרצויה.

14

מערבבים את הנוזל עם הירקות הטחונים ומצננים.

15

לוקחים כוס שתיה חמה ,שמים שקית סנדוויצ'ים בתוך הכוס.

16

ממלאים את הכוס במרק.

17

סוגרים את השקית (כך עושים לכל הכמות)
ומעבירים לפריזר להקפאה.
כל פעם שרוצים להכין מרק ,תוציאו את השקית ,שימו תחת מים זורמים לדקה כדי שהקית תפרד מהמרק , ואז להפשיר בסיר או במיקרו ויש לכם מרק מוכן

והמתכון המלא….

החומרים הדרושים:
1/2 ק"ג בשר עוף
בטטה
תפו"א
גזר
1/2 בצל
בצל ירוק
1/2 עגבניה מקולפת
1/2 פלפל
כרובית
קישוא
3-4מקלות סלרי
שמיר
1/2 שן שום
1/3 כוס אורז מלא

אופן ההכנה:
1.לוקחים 5-6 כנפיים או 4 שוקיים (כחצי ק"ג עוף)
ומנקים (אני מורידה את העור).
2.לאחר שניקינו את העוף , מעבירים לסיר וממלאים במים קצת יותר מגובה העוף ומרתיחים.
3.כאשר המים רתחו לכבות את האש להוציא את העוף ולשטוף (כל הפעולות נעשות כדי לצמצם את כמות השומן).
4.שוטפים את הסיר ,בזהירות כי חם.
5.שוטפים ומקלפים ירקות.
6.מעבירים את העוף ואת הירקות לסיר ,ממלאים במים , בערך שתיים וחצי ליטר.
מוסיפים , מקלות סלרי ,שמיר , ו שן שום.
7. מגבירים את האש עד שהמרק רותח .
8.אחרי שהמרק רתח ,בערך אחרי 15-20 דקות, מכסים את המרק ומנמיכים את האש ממשיכים לבשל בערך עוד 30 דקות.
9.שוטפים 1/3 כוס אורז מלא ומוסיפים למרק אחרי שהמרק רתח, מערבבים ,ומכסים עם מכסה.
10.אחרי שהמרק מוכן , מוציאים את הירקות ואת העוף.
11.בזהירות מעבירים את הירקות לבלנדר, ומקלפים את הבשר מהעצמות, מוסיפים כ1/3 כוס מהמרק ומפעילים את המערבל.
12.מסננים את המרק משאריות …
13.לטחון את הירקות והעוף לדרגה הרצויה .
14.מערבבים את הנוזל עם הירקות הטחונים ומצננים.
15. לוקחים כוס שתיה חמה ,שמים שקית סנדוויצ'ים בתוך הכוס.
16.ממלאים את הכוס במרק.
17.סוגרים את השקית (כך עושים לכל הכמות)
ומעבירים לפריזר להקפאה.
כל פעם שרוצים להכין מרק ,תוציאו את השקית ,שימו תחת מים זורמים לדקה כדי שהקית תפרד מהמרק , ואז להפשיר בסיר או במיקרו ויש לכם מרק מוכן .

בתיאבון…..

מקור:אישי

Published in: on 26 באוגוסט 2009 at 13:43  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://cook4us.wordpress.com/2009/08/26/%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%9c%d7%aa%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%aa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One Commentכתיבת תגובה

  1. איך אהבתי את הרעיון עם השקית והכוס!!!
    ככה אני יכולה לדעת ולחלק למנות.
    מצויין
    אני הולכת להכין את המרק לקטנצ'יק ששכח לסגור את הדלת (הצטנן המסכן וקיבל נזלת)


כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: