שבקייה

1 קילו קמח
1 שקית (50 גרם) שמרית
7 כוסות מים
1.5 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
1/2 כוס דבש
2.5 כוסות סוכר
2 כוסות מים

ההכנה:
1. לשים את כל החומרים יחד (עדיף במיקסר עם וו לישה), אבל רק עם חמש כוסות מהמים.
2. מכסים ומתפיחים למשך שעה, עד שהנפח מכפיל את עצמו.
3. מחזירים את הבצק לאחר התפיחה למיקסר, ולשים עם כוס מים נוספת. שוב מכסים ומתפיחים שוב שעה.
4. מוסיפים כוס מים אחרונה ומערבבים היטב את הבצק. מעבירים לשקית זילוף עם פייה דקה וחלקה (אם אין, נעזרים בכף).
4. מחממים שמן בסיר עמוק ומזלפים את הבצק לספירלות ישירות לתוך השמן.
5. מטגנים עד להזהבה. במקביל מבשלים את כל חומרי הסירופ במשך חמש דקות, ברתיחה.
6. מוציאים את השבקייה בכף מחוררת ישירות מהשמן לסירופ לכמה שניות. מעבירים לצלחת הגשה.

*הכנתי אם חצי כמות וזה יוצא המוווון
מקור-רותה טויזר

5555

ועוד…

5555

אחרון ודי….חחח🙂

5555

Published in: on 3 באוקטובר 2009 at 18:57  להגיב  

The URI to TrackBack this entry is: https://cook4us.wordpress.com/2009/10/03/%d7%a9%d7%91%d7%a7%d7%99%d7%99%d7%94/trackback/

RSS feed for comments on this post.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: